A R C H I T E C T U U R  

Home

Contact

Nieuws

Bureau

Home
Home
Michiel Clercx Architectuur is opgericht in 2010.
Ons doel voor ieder project is om ruimtes en ruimtelijke relaties te creëren met een plezierige sfeer waarin het dagelijkse leven op een gemakkelijke manier vorm kan krijgen en waarin recht kan worden gedaan aan de grote verscheidenheid aan behoeftes van mensen als individuen en als leden van de samenleving. Wij ontwerpen voor mensen, wat wij zien als een grote verantwoordelijkheid en inspiratie.
Elke opdracht, klein danwel groot zien wij als een avontuur dat we ondernemen vanuit de passie om ontdekkingen te doen en nieuwe dingen te creëren. Met onze ervaring zijn wij in staat tot een ​​snelle analyse van de opdracht, die altijd begint met programmatische aspecten, stedelijke aspecten, budget etc. Maar we hebben ook een scherp oog voor de verborgen kwaliteiten die we zien in de specifieke kenmerken van elk project.
Onze grootste voldoening bij het ontwerpen is om de wensen van de klant te vertalen op een manier die de verwachtingen overtreft, ook van onszelf.
Een project is goed gelukt wanneer het proces goed is gelopen, bouwkundige zaken kwalitatief uitstekend zijn opgelost en er gebouwd is binnen het beschikbare budget. Voor ons is een opdracht pas echt geslaagd als er aan het eind van het proces een gebouw staat waar mensen van houden. Zowel in gebruik als in beleving.
Ruimtelijk ontwerp, van initiatief tot oplevering is gebaseerd op een intensieve communicatie met de klant en alle andere professionals die betrokken zijn bij het ​​proces. De rol van de architect is om alle kennis bij elkaar brengen als basis voor de visie en het creëren van een resultaat dat inspireert.
Michiel Clercx Architectuur heeft een uitgebreide ervaring met alle fasen van het ontwerpproces, van schetsontwerp tot uitvoering. Onze ervaring omvat zowel stedenbouwkundig en architectonisch ontwerp van zeer klein (individuele woningen) tot grootschalige stedenbouwkundige projecten. Een grote diversiteit aan gebouwtypes heeft onze aandacht reeds gehad, waaronder (culturele) gebouwen voor de gemeenschap, woongebouwen en woningen voor particulieren. Afhankelijk van de grootte van de opgave werkt ons bureau samen met een netwerk van bevriende architecten en bouwkundige professionals.
Onze interesse in andere landen en culturen heeft geleid tot ervaring in landen buiten Europa, waaronder Ethiopië. Naast de prijsvraag/ opdracht voor het nieuwe Parlement heeft Michiel Clercx Architectuur samen met S7 uit Addis Abeba onlangs een besloten prijsvraag gewonnen voor een nieuw hotel/ resort in Bishoftu. Eerder heeft ons bureau voor Treurniet Architectuur gewerkt aan de prijsvraag voor de Gulelle Botanical Gardens en de prijsvraag voor het nieuwe hoofdkantoor van het CBE, beidde bekroond met de 2e prijs.
Ons kantoor werkt voor zowel particuliere als institutionele klanten. Incidenteel ondersteunen we collega architecten met het ontwerpen in alle fasen van het ontwerpproces.